Homepagina Kinderkoorwatergraafsmeer

                                             gedaan.png


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg deze link om het album van 'Hoofd rechtop' te bekijken.

Kerstconcert 2018

Ons kerstconcert is op zondag 16 december om 15.00 uur in de Oranjekerk. We werken die middag samen met de Kamerkoor Straat en Dijk. Kinderkoor Watergraafsmeer en Kamerkoor Straat en  Dijk zingen elk apart, en ons Jeugdkoor zingt samen met Kamerkoor Straat en Dijk de kerstmedley On Christmas Night van Bob Chilcott.

Kinderkoor Watergraafsmeer & Kamerkoor Straat en Dijk olv Bregje van Goudoever en Jelle Leistra

musici: Richard Hengelveld (piano), Ilja Raijmaker (klarinet), Saskia Oenen (cello), Jan de Laat (hobo) en Kiek Jansen (fluit).

ER IS EEN BEPERKT AANTAL KAARTEN BESCHIKBAAR

Kaarten bestellen kan vanaf 21 november via info@kinderkoorwatergraafsmeer.nl

 

 

 

 

Waar blijft Klaas Vaak?' 

Op 24 juni 2018 sloten we ons seizoen af met de voorstelling 'Waar blijft Klaas Vaak' van Bregje van Goudoever. Want slapen, ja, dat doen de kinderen van Pa en Moe graag, maar zingen doen ze nog liever. Pa en Moe wilden kinderen. Een heleboel. Het werden er 40! En leg die maar eens allemaal tegelijk in bed. Nog een verhaaltje, nog een liedje... en als ze dan EINDELIJK allemaal onder de dekens liggen zet er ééntje een canon in: Mama, o Mama, ik kan echt niet slapen hoor...

 

eerdere concerten...

'Spoken bestaan niet!'

Op 21 juni 2014 speelden en zongen wij de feestelijke voorstelling 'Spoken bestaan niet!' ter ere van ons 15-jarig lustrum. Tussen de liedjes door werd een verhaal verteld door Marc van Gent, de pianobegeleiding was in handen van Henri Heuvelmans en aan het einde van het concert was er een verrassende bijdrage van de Amsterdamse Studenten Ecclesia. De foto's werden gemaakt door Johannes van Assem, als je op de link hiernaast klikt kun je ze allemaal bekijken.

 

'Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan'

Op 22 juni 2013 speelde en zong Kinderkoor Watergraafsmeer de voorstelling 'Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan' onder leiding van Sanne Posthuma, Manna van Assem en Nikol Poppe.

 

'Verhuizen?!'

Op 8 juli 2012 speelde en zong Kinderkoor Watergraafsmeer de voorstelling 'Verhuizen?!' onder leiding van regisseur Rebekka Roozendaal en dirigent Manna van Assem en met medewerking van pianist Ariadne Verstegen.

 

'Het wegloopplan'

Op 25 juni 2011 speelde en zong Kinderkoor Watergraafsmeer de voorstelling 'Het Wegloopplan' onder leiding van regisseur Rebekka Roozendaal en dirigent Manna van Assem en met medewerking van pianist Ariadne Verstegen. Fotograaf Johannes van Assem fotografeerde de voorstelling. De foto's kunt u bekijken en bestellen via deze link: Het wegloopplan


'Hoofd rechtop'

Op 23 juni 2010 speelde en zong kinderkoor Watergraafsmeer de voorstelling 'Hoofd rechtop' onder begeleiding van Alfredo Fernandez, choreograaf en regisseur, en Manna van Assem, de vaste dirigent van het koor. De voorstelling zat vol met allerlei liedjes over hoe je je angsten kunt overwinnen. En uiteindelijk was zelfs het meest bange meisje niet meer bang, maar zong van hartelust met ons mee! Hieronder kunt u een aantal foto's van de voorstelling bekijken.Zwerfkinderen

Op 17 juni 2009 schitterde Kinderkoor Watergraafsmeer in Theater de Omval in Diemen met een voorstelling over zwerfkinderen. De regie was in handen van Gusta Teengs Gerritsen, docent aan de Opera-academie van het Conservatorium van Amsterdam. Fotograaf Remco van Blokland maakte een prachtige reportage. Deze is te zien op zijn eigen website onder ´Collections´.

Reacties van de kinderen

Tijn: Ik vond alles heel erg leuk. Ik vond het zo super, echt superleuk! De mensen zaten allemaal om ons heen en we gingen voor ze zingen en ze gingen 'applausen' omdat het zo mooi was.

Jeanny: Mijn vriendinnetje was er ook bij. En zij zag dat een oude man zelfs ging huilen omdat hij de liedjes zo mooi vond. Ik vond dat liedje van 'Dum de dum' heel erg leuk.

Rosa: Dit was een van mijn leukste voorstellingen.

Kasper: Ik vond het zo leuk om te horen van al die coupletten en van dat oude omaatje enzo.

Max: Het was leuk om in die doos te zitten!

Tillie: Ik vond alles leuk.

Jonas: Ik vond het een goed onderwerp wat we hebben gekozen en ik vind dat iedereen goed heeft gezongen en gepraat.

Keetje: Ik vond het een leuk onderwerp. Het was een leuke musical. Onze juf was gekomen en die zei dat we goed konden zingen.

Natalie: Ik vond het leuk om een solo te hebben en tekst.

Julia: Ik vond het wel melig om een 'duo' te hebben want ik heb alleen nog maar solo's gehad. Ik vind het het leukst om solo te zingen, maar ik vond het wel heel leuk om het met Keetje te doen.

Milan: Ik vond het goed gaan en leuk om te doen.


 

Optreden bij het Rode Loper-festival!

Zondag 27 september 2009 traden de kinderen tijdens het Rode Loper-festival op in het Pleintheater 
Kinderkoor Watergraafsmeer werd door Renate Jörg gevraagd om mee te doen aan het project 'Zing je lied'. Renate ging de huiskamers van bewoners van de Dapperbuurt in om kinderliedjes van over de hele wereld op te nemen en op muziek te zetten. Wij hebben die liedjes ingestudeerd en met Renate laten horen op het Rode Loper Festival. We hebben ook een mooie cd opgenomen! Alle kinderen die meededen aan het project hebben de cd gekregen.

 

Maart 2008 in het Willem Dreeshuis

Liesbeth Wesseling maakte de foto´s.


Juni 2007 in Theater de Omval

Bij ons concert in juni 2007 in Theater de Omval in Diemen, maakte fotograaf Remco van Blokland een prachtige reportage. Klik voor vergrotingen.


Volg deze link om het album van de voorstelling 'Rhythms and Songs' te bekijken.

Volg deze link om het album van de voorstelling 'Spoken bestaan niet' te bekijken.

foto optreden diemen 2013 - link naar Googl+

Volg deze link om het album van 'Rennen, Springen,...' te bekijken.